Rutiner

Vi öppnar kl 06.45 och då är en av oss där och tar emot hundarna som kommer. Vid 8 kommer två personer till. Vi hjälps då åt att ta in hundar som kommer och så diskar vi alla vattenskålar och fyller på nytt vatten, till alla rum. En till två personer kommer kl 9 och en kl 10. Det är de som stänger dagiset på eftermiddagen sedan.

Mellan kl 9 och 12 går vi förmiddagspromenader. Hundarna delas in i grupper. Minst en person är kvar inne med de hundar som är inne just då.

Kl 12-13 LUNCH (hundarnas lunch är ca 11-12.30)

Kl 13-15 är det dags för eftermiddagspromenader.

Vi storstädar ordentligt 2 dagar i veckan samt städar övriga dagar då det behövs.

Hundarna hos oss blir väldigt miljö-och socialtränade eftersom vi finns nära stan och för att min filosofi är att vänja hundarna vid allt som de kan tänkas behöva utsättas för i vardagslivet, så som dammsugare, tåg, bussar och övrig trafik, skrammel, olika platser och människor på håll, samt att kunna klara av hundmöten på ett trevligt sätt!

Vi tränar annars inte hundarna på något speciellt sätt, utan tycker och tror att hundägarna själva vill göra sådant med sina hundar hemma. Vi ger dem sällskap hela dagarna, både av oss människor och hundkompisar, de får umgås i flock och de hundar som tycker om att leka får gärna göra det men inte obegränsat. De får promenader och utevistelse i vår inhägnade rastgård.

Däremot ser vi inte riktigt vitsen med en massa aktivering under dagen, i sådan omfattning att hundarna är helt slut när de hämtas. Då får inte hundägarna så mycket glädje av sina hundar hemma. Vi tror ju att man skaffat sin hund för att promenera, umgås, leka och träna hemma och det är ju svårt om hunden sover som en stock hela kvällarna.

Att hunden är på dagis betyder inte att den inte behöver aktivering övrig tid.
I början är dock de flesta hundarna väldigt trötta av alla intryck!